Ett speciellt mineralvatten

Högt uppe i bergen i Provence finns en hälsokälla. När romarna var där under romartiden berättas det att Caesars soldater brukade dricka just detta sydfranska vatten. De brukade också bada där eftersom de trodde att vattnet hade helande krafter.


Ett par tusen år senare upptäckte fransmannen Dr Perrier källan och fascinerades också han av det bubblande gasfyllda vattnet. Han blev, precis som romarna, övertygad om vattnets hälsobringande krafter och bestämde sig för att tappa det på flaska.
Sen dess är Perriervattnet, mycket tack vare sin story, omöjligt att kopiera. Perrierdrickarna är än i dag, tack vare den berättelsen, villiga att betala mer för sitt mineralvatten om det levereras i en grön flaska med Perrieretikett.
Vi förstår världen mycket tack vare de berättelser vi hört.

%d bloggare gillar detta: