Nyhetsbrev 8: Uppsatser, taxi mm

Om Denning i Stockholm, två nya uppsatser på webbplatsen, en storytellerkurs och ett kommande visionsseminarium. Och så lite om taxiberättelser.


Så var det Mr Corporate Storyteller of the world i Stockholm. Ett 80-tal personer lyssnade när han talade. Själv medverkade jag också. Jag berättade om vad som händer på den svenska scenen.
Visst var han spännande Denning. Jag fick ändå känslan att det vi håller på med här i Sverige ute på företagen ligger nog så bra till när det gäller att befolka varumärkena med företagens och organisationernas egna berättelser och att låta berättelserna stötta affärerna.
………………..
Två nya magisteruppsatser ligger nu på ute på webbplatsen http://www.storytellers.se du kan klicka direkt på dem i rutan i övre högra hörnet på webbplatsens öppningssida. Båda är från Handels i Göteborg.
………………..
Jag får ofta frågor om kurser och seminarier inom området storytelling. Jag kan berätta att redan i morgon, den 5 april, börjar kursen Storytelling i praktiken på Marknadsföreningen i Stockholm under ledning av Matts Heijbel.
Jag hörde just att det finns platser kvar så det går att hoppa på. Kursen är praktisk och den som går fem tisdagseftermiddagar får diplom och egna stories med sig hem efter att ha fullgjort kursen. Se mer på http://www.mis.se
………………..
Den 29 april har jag ett frukostseminarium tillsammans med den pedagogiske forskaren Otto Granberg. Det håller vi tillsammans med Pa-forum. Tanken är att visa hur man kan använda storytellingtekniken i arbetet med mål- och visionsarbete. Se mer på ww.paforum.se
………………..
Till sist lite taxi. Jag har just genomfört ett corporate storytellingprojekt tillsammans med Svenska Taxiförbundet. Taxirörelsen är ju fylld av socialt kompetenta människor och det formligen bubblar av berättelser.
Den här gången gällde det att hitta berättelser som visar nyttan med taxi och kundernas förväntningar kring taxi.
Den här lite udda berättelsen kan visa en taxivardag. Det finns några ytterligare under rubriken taxiberättelser på http://www.storytellers.se
”Det var en sommardag utanför Stockholm Central. Inte så mycket att göra. Gott om tid att tänka medan bilarna stod i taxikön.
En bit bort stod en äldre man med breda hängslen lutad med ett räcke. Han var lite halvfull och såg rätt förvirrad ut. Att han hade bekymmer var uppenbart.
En taxichaufför som inte hade annat att göra lämnade sin bil i kön och gick fram till mannen för att höra hur det stod till.
Det visade sig att han var från Värmland och att han hade blivit rånad på Finlandsbåten. Nu ville han bara hem men hade inga pengar. Allt var stulet.
– Har du ingen vi kan ringa som garanterar körningen, frågade chauffören.
– Jo jag har en släkting sa han. Vi kan ringa henne.
De ringde släktingen och mannen brast i gråt när han beskrev sin situation för henne i telefon.
Taxichauffören fick också tala med släktingen och: Jo då det fanns pengar. Om de bara tog bilen till Värmland så skulle han få betalt och middag skulle han också få innan han vände tillbaks mot Stockholm.
Så åkte de till Hagfors. Chauffören fick först betalt sen bjöd släktingen de båda på fläskkotlett och jordgubbar med grädde.”
………………..
Jag som skriver detta nyhetsbrev heter Matts Heijbel.
Jag arbetar med corporate storytelling och ansvarar för
webbplatsen http://www.storytellers.se
Du som får brevet har anmält dig själv eller så känner
du mig. Du kan också ha varit på något av mina
seminarier eller gått någon av mina kurser.
Vill du inte vara med så meddela mig på
info@storytellers.se så tar jag bort dig.

%d bloggare gillar detta: